Grafische stage bij Bloom09 en Met INKT

Bij Bloom09 & Met INKT zijn we opzoek naar een vlotte en vrolijke 4e jaars grafische creatieveling om zijn of haar stage richting Grafische Vormgeving bij ons invulling te geven.

 

Bloom09 en Met INKT, wie zijn wij?
Bloom09 is een leuk bedrijf, vol creativiteit. Geboortekaartjes en trouwkaarten zijn de hoofdproducten die voor een bijzondere doelgroep van newborns en brides-to-be worden gemaakt. Het onderscheidende ”zusje” van Bloom09 is MetINKT. MetINKT beweegt zich in de nichemarkt van Letterpress. Zeer exclusief en op een ambachtelijke manier vervaardigd familiedrukwerk op onze eigen locatie. Als collega van ons team van 3 personen houdt je je onder andere bezig met het schetsen van geboorte- en trouwdrukwerk. Zowel vrij werk als in opdracht van onze klanten. Je kunt zelf veel input geven aan deze bijzonder leuke stage omdat je veel ruimte krijgt om mooie, eigen ontwerpen te maken.

 

Wat ga je precies doen?
Je maakt offertes voor onze potentiele klanten en stuurt hen op verzoek een informatiepakket. Je personaliseert eerder gemaakte ontwerpen op basis van de wensen van de klant (Met INKT) en maakt nieuwe ontwerpen op basis van een briefing/moodboard van de klant (Met INKT). Naast de mogelijkheid tot het inbrengen van nieuwe ideeën maak je vrij werk voor zowel geboorte- als trouwdrukwerk (Bloom09). Bovendien maak je mooie verzorgde pakketjes van het in huis gedrukte letterpress drukwerk en houd je het archief bij.

 

Wat ga je leren?
Procesmatig werken
Omgaan met klanten
De wens van de klant vertalen in een ontwerp
Basiskennis van een drukkerij
Veel, heel veel werken met illustrator

 

Wat verwachten wij van jou?
Je moet allereerst natuurlijk goed bij ons passen.. Wij (Linda & Rianne) zijn serieus in ons werk maar houden zeker van een geintje. Zijn positief ingesteld en overdreven klantgericht. Jammergenoeg kun je met ons geen kopje koffie drinken, wij zijn echte theeleuten. Kopjes koffie behoren overigens wel tot de mogelijkheden, samen met Rob in de drukkerij.

Een positieve en volledige inzet
Perfecte beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
Een vrolijke noot

 

Heb je affiniteit met onze branche en kun jij trends en typografie combineren met een eigen dosis creativiteit? Kun je bovendien al lekker overweg met Illustrator en Photoshop? Ben je minimaal 5 maanden beschikbaar en lijkt het je leuk om in een klein team zelfstandig aan de slag te gaan? Stuur je motivatie met cv en portfolio naar: info@bloom09.nl.

 

Werkuren:
Deze stage is voor 3 dagen per week.

 

Locatie:
Ons kantoor & onze ambachtelijke drukkerij is gevestigd op het bedrijventerrein Gouwepark. Goed bereikbaar met openbaar vervoer of fiets vanaf station Gouda.