Papiersoorten

 

Papier is de basis van ons product! Met zorg en precisie hebben we 6 verschillende papiersoorten voor je uitgekozen. Inspringend op trends kan het zijn dat we een nieuwe papiersoort toevoegen of soms liever weglaten. Iedere papiersoort is uniek in zijn soort en geeft zijn eigen sfeer aan de kaart van je keuze. Kleuren zien er anders uit op je beeldscherm maar hebben ook een ander effect per papiersoort. De enige echte manier om papier, kleuren en een ontwerp te beoordelen is door het te ervaren, voelen en zien. Hiervoor kun je gratis een proefexemplaar bestellen op 1 van de 6 papiersoorten.

 

Om je al vast een beetje op weg te helpen in je keuze voor een papiersoort hebben we hieronder onze eigen beleving per papierssoort voor je genoteerd.

 

Standaard mat 

Een mooie stevige papiersoort. Extra mat en bovendien spierwit. De inkt geeft een lichte glans en witte delen komen er mooi op uit. Matched goed bij een stoere kaart en kaarten waarbij de witte achtergrond belangrijk is voor een heldere uitstraling. Meerprijs: nee.

 

Standaard Eiglans

Een stevig, licht glanzende, gladde papiersoort in een zachte offwhite tint.

 

Luxe wit

Een mooie, witte papiersoort met een linnenstructuur. Geeft een verzorgde, natuurlijke uitstraling. Ook mooi om kaarten schilderachtige uitstraling te geven. Meerprijs: vanaf 0,15 per kaart.

 

Metallic

Een aparte, mooie papiersoort met een glinstering voor een extra sjieke uitstraling. Vooral mooi bij kaarten met veel wit of lichte kleuren. Bij donkere kleuren verliest de glinstering zijn kracht.

 

Klassiek papier

Een mooie, klassieke oud hollandse papiersoort met een grove geschepte structuur in een offwhite tint. Geeft een mooie ambachtelijke uitstraling aan jullie kaarten.

 

Extra dik

Mooie, 450 grams papiersoort. Lekker dik en geeft veel stevigheid aan enkele kaarten. Tjaa, alleen voor enkele kaarten geschikt zodat deze stevig aanvoelen en goed blijven staan.

 

Wij zouden je heel graag toevoegen aan ons bloom09-netwerk. En het daarvoor heel fijn vinden als je ons 'liked' op Facebook. Zo kun je ons wellicht helpen ons netwerk nog groter te maken