Papiersoorten

 

Papier is de basis van ons product! Met zorg en precisie hebben we 8 verschillende papiersoorten voor je uitgekozen. Inspringend op trends kan het zijn dat we een nieuwe papiersoort toevoegen of soms liever weglaten. Iedere papiersoort is uniek in zijn soort en geeft zijn eigen sfeer aan de kaart van je keuze. Kleuren zien er anders uit op je beeldscherm maar hebben ook een ander effect per papiersoort. De enige echte manier om papier, kleuren en een ontwerp te beoordelen is door het te ervaren, voelen en zien. Hiervoor kun je gratis een proefexemplaar met de code PROE15 bestellen.

 

Wil je het alle verschillende papiersoorten thuis bekijken?
Bestel de grats papierwaaier:

 

Alle soorten:

 

MAT WIT

Een mooie 350 grams stevige papiersoort. Extra mat en bovendien spierwit. De inkt geeft een lichte glans en witte delen komen er mooi op uit. Matched goed bij een stoere kaart en kaarten waarbij de witte achtergrond belangrijk is voor een heldere uitstraling.

 

Meerprijs: nee
Folie: nee
Stansen: helaas niet, geeft geen mooie randen


ZIJDEGLANS

Een stevige en houtvrije papiersoort. Het heeft een licht glanzende buitenzijde om kleuren mooi over te laten komen. Het is een gladde 340 grams papiersoort in een zachte offwhite tint.

 

Meerprijs: nee
Folie: ja, hecht super
Stansen: ja, geeft een mooi resultaat


LUXE WIT

Een mooie, witte papiersoort met een linnenstructuur. Geeft een verzorgde, natuurlijke uitstraling. Ook mooi om kaarten schilderachtige sfeertje te geven.

 

Meerprijs: vanaf 0,15 per kaart
Folie: nee
Stansen: ja, mooi resultaat


KLASSIEK PAPIER

Een mooie, klassieke oud hollandse papiersoort met een wolkenstructuur. Is off white en geeft een mooie ambachtelijke uitstraling aan jullie kaarten.

 

Meerprijs: vanaf 0,25 per kaart
Folie: nee
Stansen: ja, mooi resultaat


KLASSIEK PAPIER extra dik

Een mooie, klassieke oud hollandse papiersoort met een wolkenstructuur.
Extra dik voor alleen enkele kaarten. Geeft een ambachtelijke uitstraling.

 

Meerprijs: vanaf 0,60 per kaart
Folie: nee
Stansen: ja, mooi resultaat


METALLIC

Heeft een zilverachtige  glinstering voor een extra sjieke uitstraling. Vooral mooi bij kaarten met veel wit of lichte kleuren. Bij donkere kleuren verliest de glinstering zijn kracht.

 

Meerprijs: vanaf 0,25 per kaart
Folie: nee
Stansen: ja, mooi resultaat


ZIJDEGLANS extra dik

Mooie, 450 grams papiersoort met aan beide zijden een glans. Lekker dik en geeft veel stevigheid aan enkele kaarten. Alleen voor enkele kaarten geschikt zodat deze stevig aanvoelen en goed blijven staan.

 

Meerprijs: vanaf 0,10 per kaart
Folie: ja, mooi strak resultaat
Stansen: ja, mooi resultaat


COTTON mooi stevig

Een unieke ongestreken papiersoort met een fijne open structuur en een zachte look & feel. Zowel voor enkele als dubbele kaarten.
Door de structuur kan het zijn dat de bedrukking niet overal egaal wordt. Te combineren met folie maar dunne lijnen zullen niet goed hechten.

 

Meerprijs: vanaf 0,60 per kaart
Folie: ja, redelijk strak resultaat
Stansen: ja, mooi resultaat

 

Bijpassende enveloppen heb ik in verschillende mooie kleuren.

Wil je alle kleuren bekijken dan bestel je hier een papierwaaier voor de enveloppen: