Geboortekaartjes - creëer jouw mooiste geboortekaartje

Een kaartje die je wilt bewaren

Hecht jij veel waarde aan een mooi geboortekaartje en zoek je een kaartje dat je nergens anders ziet? Ben je bovendien een beetje creatief om zelf jouw mooiste geboortekaartje te maken? Met mijn unieke collectie geboortekaartjes wil ik je graag inspireren en je helpen om een prachtig kaartje te maken. Eéntje die je wilt bewaren. Heb je wel een idee maar kan je nergens zo'n soort kaartje vinden? Ook dan help ik jouw graag op weg! Neem gerust contact op met jouw vraag.
 

Een geboortekaartje dat bij jullie past

Een geboortekaartje is niet zomaar een kaartje, het is de tastbare herinnering aan de geboorte van jouw kindje. Het is ongeveer het eerste waar je echt de naam van jou kindje op ziet staan. Ze zeggen wel eens, als het gedrukt is bestaat het pas echt! Het geboortekaartje is een vrolijk nieuws wat je wilt delen met alle vrienden kennissen en familie. Iets wat bewaard mag worden omdat het bijzonder is. 
Het geboortekaartje van jullie kindje is daarom ook heel persoonlijk. Wat vinden jullie mooi, belangrijk, feestelijk of lief? Is het een geboortekaartje van een eerste kindje of zijn er broer of zussen? Zijn er thema's die passen in jullie familie zoals water, natuur of reizen? Zijn er dieren die symbool staan voor iets of iemand in de familie. Is er een plek op de wereld met een speciale betekenis? Of is de datum, het sterrenbeeld of de stand van de maan voor jullie een waardevol en mooie decoratie van het geboortekaartje? 

 

Wat zet je op een geboortekaartje?
Een klassiek geboortekaartje bevat de volgende informatie over het geboren kindje: naam, achternaam, geboortedatum, tijdstip van geboorte, geboortegewicht en de lengte bij geboorte. Daarnaast de namen van de ouders (en eventuele kinderen), het woonadres en een telefoonnummer. De voorkant van het kaartje is een illustratie met de naam, of alleen de naam. Op de binnen- of achterzijde zet je alle andere informatie. Uiteraard kan je zelf bepalen wat jij wel of niet belangrijk vindt, of wat je mooi vind staan op het geboortekaartje.

Daarnaast kan je teksten toevoegen. Boven de naam staat bijvoorbeeld vaak een korte tekst als 'welkom lieve' of 'geboren!', maar het kan ook iets creativer als 'Hello little girl'. Daarnaast zie je vaak in gevouwen kaarten dat er op de linkerkant aan de binnenzijde een geboortetekst of spreuk wordt geplaats. Denk aan het populaire 'Blote voetjes, wilde haren, samen gaan we avonturen sparen'. Op internet en pinterest zijn veel mooie mini geboorteteksten te vinden. Ook kan je zelf denken aan een mooie songtekst of leus die je mee wil geven aan je kindje. 

Het kan ook verstandig zijn om het geboortekaartje te gebruiken om te laten weten of je het prettig vindt om kraambezoek te krijgen. Je kan teksten toevoegen als 'altijd welkom na een appje' of 'teentjes tellen? wel eerst even bellen'. Wil je liever helemaal geen bezoek? Dan kun je er voor kiezen om een babyborrel of kraamfeest in te plannen. Op die wijze kan je in één keer alle familie en vrienden komen kennis maken met jullie lieve baby. Een uitnodiging voor de babyborrel wordt ook wel als los kaartje meegestuurd met het geboortekaartje. 

De geboortekaartjes die je op mijn website vindt zijn gemaakt met eigen handgetekende illustraties, achtergronden en elementen. Ik ben dol op mijn aquarel verf, houtskool en potloden, daarmee maak je mooie, handgemaakte details in de tekeningen. Omdat ik van kleine elementen hou, vind ik het leuk om het kaartje iets extra's mee geven. Denk aan een klein extra kaartje of een geboortekaartje in een bijzondere vorm. Maar ook lintjes, touwtjes, en paperclips zijn mijn favoriet.

 

Custom made geboortekaartje
Heb je zelf al een idee voor de invulling van het geboortekaartje? Ik kan heel makkelijk kleine aanpassingen voor je doen of samen met jou een totaal nieuw ontwerp maken. Al meer dan 10 jaar teken ik het allerliefst en elke dag. Neem voor een kaart op maat contact met mij op, dan maak ik graag een custom made geboortekaartje speciaal voor jullie kindje. Alles kan hierbij zelf worden ingevuld. Jullie wensen, mijn creativiteit!

Welke papiersoort past bij jouw geboortekaartje?

Maar liefst 9 verschillende kwalitatieve papiersoorten  heb ik uitgezocht om jullie kaartjes een eigen uitstraling te geven. Bijvoorbeeld klassiek papier met een 'ambachtelijk' structuurtje, papier wat extra wit en mat is of een zijdeglans extra glad papier waar zachte kleuren prachtig op uitkomen. Jouw geboortekaartje op duurzaam papier is natuurlijk de beste keuze! Het zit 'm tenslotte ook in de allerkleinste details die je kiest. Wil je echt totaal iets anders, kijk dan eens of je je kaartje wilt laten drukken op het 1mm dikke berkenhout. Wil je een test maken van jouw ontwerp? Dat kan! Bestel een gratis proefkaartje. Twijfel je erg tussen de verschillende papiersoorten? Dan kan je een gratis sample waaier bestellen!

 

Geboortekaartjes extra luxe

Wil je iets extra's, iets bijzonders voor jouw geboortekaartje? Wat denk je van... een bijzondere vorm, glanzende folie of hout in plaats van papier. 
Door een combinatie te maken met meerdere producten kan jullie kraamtijd extra feestelijk worden. Denk aan een combinatie van het geboortekaartje met enveloppen, sluitstickers, posters én een geboortebord. Zo ben je in één keer klaar en heb je een superleuke welkomst decoratie en bijpassend geboortekaartje voor jullie baby!

 

Mooi verzenden

Na het definitieve ontwerp van de geboortekaartjes te hebben besteld, is het tijd om jullie  stoere of juist lieve geboortekaartje te gaan versturen. Het is zo leuk om te laatste puntjes op de ï te zetten en de post helemaal af te maken. Dat kan met mooie bijpassende enveloppen en adresstickers in de stijl van het geboortekaartje. Extra speciaal is het om de adressen van familie en vrienden direct te printen op de envelop in hetzelfde lettertype als gebruikt is in het geboortekaartje. Of de sluitsticker, tegenwoordig kun je bijna niet meer zonder. Met een leuk klein detail van jullie geboortekaartje als een echte eyecatcher op de envelop. 

 

Zo maak je zelf het geboortekaartje

Als je de perfecte kaart hebt gevonden op mijn website kun je zelf lekker aan de slag in de editor. Je maakt heel makkelijk online een account aan en kunt lekker teksten typen, lettertypes bekijken en wisselen, afbeeldingen verschuiven, verkleinen of juist toevoegen. Sla het geboortekaartje op in jouw account en ga een ander moment weer eens verder. Dupliceer je kaartje om een versie te maken met een andere naam. Of zet een geboortekaartje voor zowel een jongen als een meisje klaar als je nog niet weet wat het wordt. Vervolgens is het tijd om een (gratis eerste) proefkaart te gaan bestellen. Voor je op de website uitcheckt heb je de keuze uit verschillende mooie papiersoorten waar we het geboortekaartje op mogen drukken. Is jullie kindje geboren? Yes! Nu kan jullie definiteve kaartje besteld worden!
 

 

Geboortekaartjes voor alle kindjes

Op mijn site wil ik een diverse collectie geboortekaartjes aanbieden. Voor alle soorten kindjes, baby's, papa's en mama's. Ben je op zoek naar een neutraal geboortekaartje? Bij alle geboortekaartjes kan je onze uitgebreide collectie bekijken. Soms zijn kaartjes echt wel gericht voor meisjes of jongetjes, door het kleurgebruik ofwel er echt een illustratie van een jongen of meisje op staat. Vaak kan je in de beeldbank gemakkelijk de illustratie aanpassen van jongen naar meisje of andersom, of kiezen voor een andere illustratie! De achtergrondkleur of illustratie kan je ook wijzigen in de editor. 

Heb je een speciale wens voor het geboortekaartje van jouw kindje omdat het een regenboogbaby is of omdat er een ander verhaal is wat je graag zou meenemen in het ontwerp? Neem gerust contact op en ik denk graag met je mee! Soms kan je met kleine symboliek toch wel nét dat hele speciale verhaal van jullie kindje overbrengen.

VEEL GESTELDE VRAGEN


 

Kan ik een proefkaartje bestellen?

Een gratis eerste proefkaartje zelfs en dat is natuurlijk is natuurlijk super fijn. Dit is het moment om de kleuren en te checken, nog een keer de spelling en uitlijning van de teksten te controleren. 

 

Wanneer kan ik de kaartjes verwachten? 

De levering van de kaarten hangt af van het moment dat je de kaarten besteld. Is dat op werkdagen voor 12 uur dan worden de kaarten zonder extra afwerking dezelfde dag nog verzonden. Heb je een kaartje met folie of in een bijzondere vorm dat moet je iets langer geduld hebben. Je krijgt iets moois maar de kaarten worden na 2-4 werkdagen verzonden.
 

Welke foliesoorten zijn er?

Je kunt kiezen voor goud, roségoud, koper of zilverfolie voor op jouw geboortekaartjes. Deze kleuren kun je kiezen onderaan het kleurenpalet in de ontwerptool. In het winkelmandje kun je nog aangeven of je folie wilt op 1 of 2 zijden. Je kunt ook eerst een proefkaartje bestellen om het folie op jouw kaartje in het echt te zien.

Kun je mij helpen?

Heel graag zelfs! Mijn deur staat altijd open voor advies of een hulpvraag. Ik, Rianne help je met al je grote en kleine vragen. Kom je er bijvoorbeeld even niet uit met het uitlijnen van teksten, het toevoegen van foto´s of misschien het omkleuren van illustraties? Ik hoop dat je mij kunt vinden via een appje, belletje of mailtje. Dan doen we het samen!

 

Hoe werkt de beeldbank?

Op mijn website vind je een uitgebreide beeldbank met allerlei illustraties die door mij zijn gemaakt. Met verschillende dieren, jongens, meisjes, voertuigen, bloemen, achtergronden en nog veel meer. Op deze manier kun je een bestaand ontwerp aanpassen, helemaal in je eigen stijl. Ook kunnen jullie er voor kiezen om het geboortekaartje met behulp van de beeldbank helemaal zelf te maken, door te starten met een blanco kaart. Hierbij heb je de keuze uit veel verschillende vormen en maten als basis. Omdat veel van de illustraties uit de beeldbank omgekleurd kunnen worden is het super makkelijk om zelf een geboortekaartje te ontwerpen, helemaal naar je eigen smaak.