Welke lettertypes passen bij je geboortekaartje of trouwkaart

30 August 2019 / Spreddle

Letters krijgen een steeds belangrijke rol op trouwkaarten en geboortekaartjes. Daarom vult Linda de beeldbank regelmatig met nieuwe lettertypes. Zo heb je altijd volop keus uit hippe, strakke, sierlijke en handgeschreven lettertypes. “Ik bespreek de top 5 lettertypes van dit moment waarmee je jouw boodschap of de naam van je kind op passende wijze kunt neerzetten.”  

 

Handlettering

Alsof je het zelf getekend hebt. Die indruk wek je als je handlettering toepast. Een kunstige manier van niet letters schrijven maar tekenen, zo mooi! Dat maakt je kaartje extra bijzonder en de tekst uniek. In de beeldbank kun je verschillende soorten handlettering fonts vinden. Welke handgetekende letter vind jij het mooist? 

 

Kalligrafie

Word je warm van sierlijkheid? Ga dan voor het kalligrafische lettertype. De letters zijn op en top elegant geschreven en netjes tegelijk. Perfect om jullie mooie huwelijk mee aan te kondigen. 

 

Speel net zolang met de verschillende lettertypes totdat je boodschap er staat in de vorm die bij jou past.

 

 

Strak

Strak heeft iets stoers. Het is duidelijk en heeft een zelfverzekerde uitstraling. Je kunt er niet omheen. Strakke lettertypes worden veel gekozen voor geboortekaartjes voor jongens. Het strakke lettertype wordt ook veel gebruikt in combinatie met een drukker en uitgesproken lettertype.

 

Speels

Grote en kleine letters door elkaar, aan elkaar afgewisseld met blokletters, krullen: hoe speelser, hoe vrolijker je kaartje. De ontvangers krijgen er zin in om hem op hun prikbord in de keuken of woonkamer te hangen. 

 

Typewriter

Lekker retro! En je hoeft de typemachine er niet mee uit het museum te halen. Typewriter is tegenwoordig helemaal hip. Hoelang geleden het ook is dat we met de typemachine teksten schreven, het lettertype is nog steeds toepasbaar op ieder kaartje.  

 

Tip: Natuurlijk is het gaaf om voor zo’n mooi lettertype te gaan. Maar zet belangrijke gegevens in makkelijk leesbare lettertypes neer. Anders wordt het te onrustig voor de lezer. 

 

Tekst geboortekaartje of trouwkaart plaatsen
Heb je mooie lettertypes ontdekt in de beeldbank en wil je die gebruiken voor de tekst van je geboortekaartje of trouwkaart? Als je klikt op ‘zelf ontwerpen’ zie je aan de rechterkant van het scherm een menu met symbooltjes. Klik op de grote T. Ga daarna naar ‘Voeg tekstvak toe’. Dan verschijnt er een tekstvakje op je kaart. Sleep het naar de plaats waar je een boodschap wilt schrijven. 

 

Klik vervolgens in het rechtermenu op ‘lettertype’ en kies je favoriete lettertype uit. Als je in het tekstvak op het ABC-symbooltje klikt kun je de tekst die er staat wijzigen. Met behulp van het rechtermenu kun je ook de lettergrootte, kleur, rotatie en uitlijning veranderen. Wil je weten hoe transparante letters of letters met schaduw eruitzien? Probeer het uit! Speel net zolang met de verschillende lettertypes totdat je boodschap er staat in de vorm die bij jou past.

 

Zelf proberen?

Wil je zelf aan de gang met de lettertypes? Maak een account aan en leef je uit! Heb je een vraag over de lettertypes? Of lukt het niet om de tekst op het geboortekaartje te plaatsen? “Als klant kun je mij altijd bellen of mailen. Samen komen we eruit!”

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.