Letterpress

Bij Letterpress worden jullie trouwkaarten of geboortekaartjes op een ambachtelijke manier gedrukt. Met een ouderwetse degel of zelfs nog een trapdegel van rond 1900 worden per kleur de tekst en illustraties op het papier gezet. Het bijzondere van letterpress is dat de tekst en illustraties voelbaar worden. Ze worden met veel kracht van de zware degel namelijk in het papier gedrukt. Zo ontstaat er een geweldig uniek verdiepend relief. 

 

Het is verder de enige manier is om lekker dik 600 grams papier te bedrukken. Het letterpress papier heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Het is namelijk lekker natuurlijk, 100% katoen, een beetje wollig, luchtig en voelt heerlijk dik en stevig aan.

 

De manier van drukken is bijzonder maar wel kostbaarder dan regulier drukwerk. Dit komt door het vele handwerk wat er bij komt kijken. Dit is dan ook gelijk de reden dat we de bijzondere en stijlvolle letterpress ontwerpen ook digitaal gedrukt aanbieden op de website van Bloom09. 
 

Wil je een van deze ontwerpen in echt letterpress laten drukken verwijzen we naar het zusje van bloom09. Met INKT is een gespecialiseerd letterpress bedrijf waar persoonlijk contact en dit bijzondere ambacht hand in hand gaan. Je kunt hier de ontwerpen van Bloom09 laten drukken of samen door de mensen van Met INKT een heel eigen ontwerp laten uitwerken.

 

Heidelberg degel

Letterpress Look    letterpress